Educație Fizică

Călin Cabriela

Profesor grad I

Sandu Liviu

Profesor grad I

Carmina-Maria Bănică

Profesor grad I

Carmina-Maria BĂNICĂ (n. 15 iulie 1978, Curtea de Argeș, judeţul Argeş).

Profesoară de limba şi literatura franceză-limba latină, cu gradul didactic I dobândit în anul 2014.

A urmat Liceul „Vlaicu Vodă” între anii 1993-1997, după care şi-a continuat studiile la Universitatea din Craiova; în anul 2002 a obţinut diploma şi titlul de „Licențiat în Filologie”.

 În iunie 2003 a obţinut diploma de studii aprofundate pentru lucrarea Contrastivitate în didactica limbii franceze. În iulie 2008 a obţinut diploma de master pentru lucrarea Dinamica structurală a limbii române actuale.

Activitatea didactică s-a desfăşurat în cadrul Colegiului Naţional „Vlaicu Vodă” Curtea de Argeș.

A obţinut rezultate remarcabile cu elevii la concursuri şcolare de nivel judeţean şi naţional.

A participat la simpozioane ştiinţifice naţionale şi internaţionale în cadrul cărora a susţinut comunicări, este autor sau coautor a numeroase lucrări de specialitate publicate (cărţi şi articole), între care: Développer les compétences orales à l’aide de divers supports, 2014, Comment enseigner la littérature pour stimuler l’intérêt des élèves, 2015, Le manuel et son rôle dans le processus d’enseignement, 2015, Approche critique des instruments traditionnels ― les manuels, 2018, Structura etimologică, semantică, gramaticală şi stilistică actuală a vocabularului limbii române (după DEXI, Litera A), 2018 etc.

În semn de preţuire a activităţii didactice, a fost solicitată să participe la lucrările Consiliului Consultativ al I.S.J. Argeș (limba franceză); este metodist I.S.J. Argeș, a fost membru în Comisia Centrală a Olimpiadei Naţionale de Limbi Clasice (2016) şi membru în Comisia de Organizare a Olimpiadei Naţionale de Limbi Clasice (2014-2017).

Maria Cătălina Bădița

Profesor grad I

Maria Cătălina BĂDIȚA (n. 27 aprilie 1977, Curtea de Argeș, județul Argeș).

Profesoară de limba franceză – religie, cu gradul didactic I dobândit în 2015, cu o vechime de 23 de ani în învățământ, ultimii 10 în cadrul Colegiului Național „Vlaicu Vodă”.

A urmat Colegiul Național „Carol I” din Câmpulung Muscel între 1990-1995. în perioada 1999-2003, a continuat studiile în cadrul Universității din Pitești, la finalizarea cărora a obținut diploma și titlul de „Licențiat în teologie-litere”.

Activitatea didactică s-a desfășurat în cadrul Colegiului Național „Vlaicu Vodă”, în cadrul Seminarului Teologic „Neagoe-Vodă Basarab”, dar și în alte școli din municipiul Curtea de Argeș și zonele limitrofe.

A participat la numeroase simpozioane naționale, a publicat articole de specialitate în reviste și a participat la numeroase concursuri și olimpiade școlare, obținând rezultate bune și foarte bune.

În ultimii 10 ani petrecuți ca profesor în cadrul Colegiului Național „Vlaicu Vodă” a înțeles activitatea didactică nu doar ca pe o simplă îndatorire de transmitere a cunoștințelor, ci ca pe o capacitate de proiectare pedagogică în funcție de condițiile specifice fiecărui elev.