Proiecte
Mărţişor din partea VVROBOTS
Am început primăvara așa cum știm mai bine: înconjurați de oameni care ne inspiră și ne motivează, alături de echipele noastre FLL și prietenii dragi de la @ElectroB0tics, @StartCode și @TechnoMaister. A fost un eveniment plin de energie, entuziasm și momente care ne-au reamintit de ce iubim ceea ce facem. Când suntem împreună, simțim că orice e posibil!
În jurul nostru au fost profesori care ne-au ghidat, părinți care ne-au susținut necondiționat, foști membri care, deși nu mai sunt zi de zi în echipă, rămân parte din familia VVRobots, dar și oameni deosebiți care ne-au sprijinit și ne-au dat încrederea că putem ajunge departe.
Vă mulțumim din suflet, Steinel, Daliro, THR Grill, Dr. Oetker, Fuchs, Hotel Subcarpați, Alex Star, Regal Studio Expert, Chamomillae Farm, Conim Partners și Eco Plast Ind!
Sprijinul vostru ne oferă șansa de a învăța, de a inova și de a duce mai departe această pasiune care ne unește. Datorită vouă, avem resursele necesare să ne pregătim, să construim, să testăm și să creștem în fiecare zi. Fiecare piesă montată, fiecare linie de cod scrisă și fiecare competiție la care participăm poartă o parte din încrederea pe care ați investit-o în noi.
Fiecare competiție, fiecare provocare ne apropie tot mai mult de visul nostru. Dar nu e doar despre roboți—este despre echipă, despre prietenii pe viață, despre lecțiile pe care le învățăm împreună și despre bucuria fiecărui mic succes. În momentele în care ne simțim copleșiți, ne ridicăm unii pe alții. În zilele în care ceva nu merge conform planului, găsim mereu o soluție. Asta înseamnă să fii parte din VVRobots!
Acum, cu și mai multă determinare, ne pregătim pentru Naționale! Știm că nu va fi ușor, dar promitem să dăm tot ce avem mai bun, să ne depășim limitele și să arătăm că, atunci când pasiunea și munca merg mână în mână, rezultatele nu întârzie să apară.
Viitorul se construiește prin educație, implicare și susținere. Iar noi suntem pregătiți să demonstrăm asta!
Ne vedem la Naționale!
Proiecte și proiecte internaționale – Colegiul Național „Vlaicu Vodă”
Colegiul, nume asociat cu deschiderea europeană începând din 2007, a inițiat colaborări internaționale la sugestia directorului de atunci, profesorul Costel Gheorghe. Comitetul pentru programe și proiecte internaționale, fondat în 2007, a susținut parteneriate educaționale de tipul „international exchange” cu școli din Olanda, Italia, Norvegia, Anglia, Polonia, și Spania. De la înființare, comitetul a crescut la 29 de membri ai facultății și aproape 600 de elevi, contribuind la succesul colaborărilor și consolidând statutul școlii ca participant activ în proiecte internaționale de înaltă calitate.
Proiect Legends Italia 2025.
O delegație a CNVV și care a fost organizat de unul dintre partenerii tradiționali ai școlii, Liceo Scientifico “Manfredo Fanti” din Carpi, Italia, în perioada 1-8 februarie 2025.
Din 2007 până acum, CNVV a organizat 15 proiecte de schimb educațional și a participat la alte 60, în Italia, Olanda, Spania, Anglia, Norvegia și Polonia.
Poate că, privind statistic, cifrele nu prea impresionează. Totuși, adăugăm că, în 18 ani de proiecte, peste 1000 de elevi ai școlii au avut șansa de a deschide altfel ochii asupra lumii, prin cea mai eficientă formă de educație: interacțiunea directă, autentică, de rezonanță cu o cultură și cu toate fațetele sale, mai mult sau mai puțin cunoscute sau acceptate. Metaforic vorbind, înseamnă o participare empatică la un cerc al prieteniei și al solidarității create prin armonizarea viziunii, a așteptărilor și- mai ales- prin renunțarea la multe prejudecăți. “Tehnic”, un proiect înseamnă o săptămână de șanse unice- prin ateliere de lucru, excursii, prezentări, vizite de documentare- pentru un copil: limite descoperite sau testate, abilități sau talente valorizate, modelări și ajustări care fortifică.
Cine se află în spatele unor astfel de exerciții ample, echivalente cu adevărate, autentice, eficiente contexte de învățare? Evident, o ECHIPĂ. Adică niște părinți care direcționează necondiționat investițiile în copiii lor într-unul dintre cele mai mature moduri cu putință, niște copii dispuși să încerce forme noi de adaptare și de autodescoperire, dar și conectați, în majoritate, responsabil la scopul proiectului și 30 de profesori din echipa de proiect pentru care miza timpului și a banilor e inexistentă și care cred în utilitatea unui astfel de demers- capabil să întindă aripi și să dea de multe ori sensul sau înălțimea zborului pentru elevii lor.
Printr-o fericită coincidență, proiectul de anul acesta s-a numit “Legends”, iar delegația CNVV- am aflat “pe surse”- a mai scris ceva legendar din povestea unui brand, CNVV- Proiecte internaționale (susținut de Asociația de profesori CNVV- Fără frontiere), validată, ca de obicei, prin aplauze și admirație pentru inteligența, creativitatea, empatia și spiritul prieteniei pe care le-au demonstrat membrii ei.
Târgul de Crăciun
Vă mulțumim!
Datorită vouă, tuturor celor care au fost parte, ca organizatori, participanți sau vizitatori, a atmosferei Târgului de Crăciun 2024 ( eveniment care și-a păstrat, și la a doua ediție, denumirea de “brand” dată anul trecut- “Crăciun în stil CNVV”), reprezentativele competiționale ale colegiului vor avea un nou echipament!
Poate imaginile zilei vă spun despre ea, mai mult decât cuvintele, tot ceea ce trebuie să aflați despre generozitate, despre bucurie, despre entuziasm, despre căldură și prietenie, despre spiritul Crăciunului care unește și motivează. Cu alte cuvinte, cam despre tot ce a definit imaginea acestor ore și tot ceea ce s-a aflat în spatele lor.
Simpozion Nicolae Lazăr 2024
Târgul Toamnei
Târgul Toamnei, 24 octombrie 2024, organizat în curtea Școlii Gimnaziale “Armand Călinescu”, de către o tradițională echipă de succes, care a funcționat, ca de obicei, ireproșabil, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a: elevii și părinții sau bunicii acestora, învățătorii, diriginții și profesorii.
Pozele vă vor convinge că a fost o demonstrație de imaginație, îndemânare, inventivitate, spirit de echipă, creativitate, colaborare, entuziasm, alături de un răsfăț al simțurilor, de care au avut parte toți cei care au intrat azi în acest spațiu al armoniei, al plenitudinii și al bogăției specifice anotimpului.
Cuvântul-cheie al zilei a fost SOLIDARITATE. CNVV- Armand Călinescu
Petrecera Bobocilor
Săptămâna verde 2024-2025
https://cn-vlaicuvoda.ro/wp-content/uploads/2024/12/Saptamana-Verde-2024-2025-.pdf
Balul bobocilor 2024
TARGUL DE CRACIUN – 16-17 decembrie 2023
În viețile noastre se întâmplă uneori lucruri care ne arată că oamenii pot lucra împreună, că pot să își pună ideile în ordine și că pot să facă lucruri minunate. Asta doar dacă au voință.Noi am testat-o în săptămânile acestea și v-am oferit Târgul de Crăciun, care, deși aflat la prima ediție, a fost o experiență minunată pentru întreg colectivul CNVV.
SAPTAMANA VERDE – 23 – 27 octombrie 2023
Săptămâna Verde CNVV a fost despre natură, conexiunea cu ea, cunoștințe noi și lucru în echipă. Desfășurat între 23 și 27 octombrie 2023, programul a cuprins nu numai lecții despre ecologie, dar și activități practice la care întregul colectiv CNVV a luat parte.
O parte din elevii noștri,voluntari la Harta Reciclării, au susținut chiar ei lecții cu temă ecologică. Sub îndrumarea domnilor profesori îndrumători, au abordat teme precum reciclare, defrișări, dezastre naturale și soluții pentru un mediu sănătos.
LA MULTI ANI, ROMANIA! – 1 decembrie 2023
Cu ocazia zilei de 1 decembrie, VVRobots vă urează „La mulți ani!”. Am organizat o prezentare și niște jocuri, sărătorind ziua națională a României și evoluția acesteia în tehnologie.
LECTURA, METODĂ DE RELAXARE – 10 noiembrie 2023
Pe 10 noiembrie am găsit o altă metodă de relaxare – lectura. Am adus cărți, iar apoi am ales altele „surpriză”, singurele indicii ajutătoare fiind cuvintele cheie de pe copertă. Putem declara activitatea un adevărat succes.
VVROBOTS PUTS THE A IN STEAM – noiembrie 2023
Once again, VVRobots puts the A in STEAM. în perioada noiembrie 2023, am vrut să aducem puțină voie bună în curtea liceului, așa că am trecut la treabă – pictăm un perete care vă va umple cu energie pozitivă și vă va duce cu gândul la echipa VVRobots.
BALUL DE HALLOWEEN – 31 octombrie 2023
Chiar pe 31 octombrie 2023, cu ocazia Halloween-ului, privindu-l ca pe un prilej de distracție, am organizat Balul de Halloween –
o activitate care completează sistemul formal de învățământ și promovează echipa, interacțiunea între elevi și libertatea de exprimare.
SIMULARE DE PROCES – 23 octombrie 2023
„Simulare de proces” este un proiect derulat in parteneriat cu Judecatoria Curtea de Arges in luna octombrie 2023. Tinerii din colegiu , sub indrumarea specialistilor in Drept s- au documentat si au formulat puncte de vedere, pe o speta anume si din statusuri diferite: procurori, judecatori, grefieri, avocati.
Iar in data de 23 octombrie a avut loc la Judecatorie simularea de proces.
VVROBOTS VIZITEAZĂ ȘCOLILE GIMNAZIALE – 15-20 octombrie 2023
Elevii de azi, roboticienii de mâine – în perioada 15-20 octombrie 2023, echipa VVRobots a vizitat școlile gimnaziale, unde am povestit cu elevii curioși despre ce înseamnă robotică și oportunitățile care îi așteaptă în echipă. Ei s-au arătat încântați, lăsându-ne cu speranță față de generațiile viitoare.
LET’S DO IT, ROMANIA – 16 septembrie 2
Ca de fiecare dată, elevi și profesori ai CN au participat la activitatea națională de curățenie ,, Let’s do it, Romania!”. Activitatea s-a desfășurat sâmbătă, 16 septembrie 2023 și au luat parte 100 de elevi și 21 de profesori. Aria acoperită a cuprins străzile Negru Vodă, 1 mai și străduțele adiacente.
Activitatea a fost coordonată de prof. Dobra Carmen și a beneficiat de sprijinul Primăriei, care a pus la dispoziție sacii și mănușile necesare.
ȘCOALA PARALELĂ – septembrie 2022-iunie 2023
Beneficiarii proiectului sunt copiii aflați în grija Centrului de Consiliere Socio – Educativă ”ACCES” – Primăria Curtea de Argeș pentru care elevii din colegiu(voluntari) acordă sprijin în realizarea sarcinilor școlare urmărindu-se reducerea abandonului școlar și pregătirea tinerilor pentru integrarea adecvată pe piața muncii.
Profesor coordonator Căvescu Nadia.
PROIECTUL EDUCAȚIONAL ”HOLOCAUSTUL – O PATĂ ÎN ISTORIA UMANITĂȚII” – octombrie 2022
Scopul proiectului a constat în comemorarea Holocaustului prin activități școlare și extrașcolare în cadrul colegiului, dar și în înțelegerea și asumarea consecințelor ce decurg din orice faptă care presupune discriminarea oamenilor de către oameni.
Prof. coordonatori: Pătru Gabriela, Ștefan Octavian, Ștefan Nicolae.
SĂNĂTATE PRIN NUTRIȚIE ȘI SPORT – octombrie 2022
Proiectul a fost desfășurat în colaborare cu ISJ Argeș, Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie – filiala Oltenia, Institutul Național de Sănătate Publică -București și Asistent Ștefănescu Amelia și a constat în organizarea și desfășurarea seminariilor pe teme: ”Ai grijă de inima ta!”, ”Adio țigări!”, ”Fii inteligent!”, ”Mănâncă sănătos!”, ”Prietenii sistemului imunitar” pentru elevii claselor primare și gimnaziale ai Școlii Gimnaziale ”Armand Călinescu” .
Prof. coordonator Pătru Gabriela, Păltineanu Cristina, Căvescu Nadia.
ROBOTICIENII DE MÂINE – octombrie 2022
Răspândirea conceptului de robotică în rândul elevilor din învățământul gimnazial cu scopul de a încuraja implicarea tinerilor în acțiuni de dezvoltare personală. Activitățile desfășurate au urmărit prezentarea Clubului de robotică al colegiului precum și a activităților desfășurate de către membrii săiParteneri: Școala Gimnazială” Carol I”, Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân”, Școala Gimnazială ”Basarab I”, Școala Gimnazială ”Regina Maria”, Școala Gimnazială ”Albeștii de Argeș”.
SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII EUROPENE – septembrie 2022
Proiectul a fost desfășurat în colaborare cu Primăria municipiului Curtea de Argeș și a presupus organizarea și desfășurarea activităților ”Mișcare pentru o viață sănătoasă” -clasa a IX a B, ”Prietenie și mișcare” -clasa a X a D și XI a D, ”Cultură și mișcare” – clasa a X a G și a IX a G, ”Stil de viață sănătos” clasa a XI a E și a XIa G.Prof. coordonatori: Bănică Carmina, Marica Elena, Drăguț Andreea, Roșca Mădălina, Stoicescu Dumitru, Căvescu Nadia, Bădiță Cătălina
Revista școlară – CNVV Times – sem. al II-lea 2021-2022
Deși pare ca sunt multe reviste școlare-mai ales în mediul online – totuși preocupările copiilor sunt atât de diversificate, visurile lor atât de mari- încât e nevoie de încă o rerevistă școlară.
· Elevii noștri sunt creativi entuziaști, deschizători de drumuri, comunicativi, dotați cu gândire critică, sunt atât de curioși – exploratori!- așa că își doresc să fie implicați și în redactarea revistei școlare, iar noi, profesorii, suntem dornici să îi susținem.
· În plus educația este un proces viu, în continuă mișcare, de aceea succesul actului educațional vine și din capacitatea noastră, elevi și profesori, de a lucra în echipă, de a fi cooperanți, de a fructifica aptitudinile și talentele.
Așadar, nu există expresia ”încă o revistă școlară” ci ideea- există copii și profesori care se respectă, se susțin și se bucură să lucreze împreună.
FII AVOCAT ÎN ȘCOALA TA! martie – mai 2022
Scopul proiectului : Educația juridică a tinerilor pentru o societate democratică sănătoasă prin facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare în privința drepturilor și responsabilităților, dar și a răspunderii lor civile și penale.
Activitățile au fost susținute de avocat Daniela Bucuroiu- Gavrilă pentru colectivele de elevi ai claselor a 10 a F și G respectiv a 11 a F și G.
Profesor coordonator: Căvescu Nadia.
SĂPTĂMÂNA GLOBALĂ A BANILOR 22-24 martie 2022
Proiectul a urmărit educația financiară a tinerilor prin informarea pe teme ca Economisire, Investiție, Credit, Instrumente de plată fără numerar, dar și familiarizarea elevilor cu activitățile reale specifice pieței financiare
Activitățile au fost desfășurate la clasele a 8a și a 11 a și au constat în prezentări online susținute de reprezentanții Școlii de Valori – BCR. De asemenea, elevi ai clasei a VII-a și a XII-a au participat la concursul Money Quiz.
Profesor coordonator: Căvescu Nadia
PRIMĂVARA CU SPERANȚE 25 februarie – 5 martie 2022
Scopul proiectului a fost reprezentat de colaborarea dintre colegiu și Fundația HandRom pentru organizarea și desfășurarea unui Spectacol caritabil și a unui Târg de Mărțișor în cadrul Centrului de Artă și Cultură ”George Topîrceanu” din Curtea de Argeș. S-a urmărit cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor legate de sărbătoarea Mărțișorului , stimularea și promovarea capacității creatoare a copiilor prin organizarea de expoziții și strângerea de venituri din vânzarea obiectelor create pentru acest eveniment.
ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII 15-18 februarie 2022
Proiectul a urmărit stimularea interesului pentru lectura individuală și colectivă în vederea dezvoltării și activizării vocabularului și a dobândirii tehnicilor de muncă intelectuală. Au fost organizate activitățile: ” Cea mai frumoasă carte citită” (a 11 a F) , ” O altfel de Scufița Roșie ” (a 11 a A și D), ”Scriitor în devenire” – invitată Maria Petricu , redactor șef al revistei Planeta Babel ( a 11 a G), ”Cititor și scriitor” -atelier de lectură și scriere creativă (a 9 a B, a 10 a B), iar profesorii coordonatori au fost: Popescu Ileana, Căvescu Nadia, Bucurică Laura, Zinca Cristina.
EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE 7-10 februarie 2022
Scopul proiectului a constat în promovarea unui stil de viață sănătos bazat pe sport și consum de legume și fructe și a presupus susținerea de prezentări urmate de dezbateri pe tema respectivă la clasele a 11 a E și G. Profesor coordonatori: Drăguț Andreea, Iorgaru Amalia, Căvescu Nadia
PROIECTUL „ACȚIONĂM JUST” – 1-8 februarie 2022
Proiectul s-a desfășurat în colegiu în colaborare cu Asociația ”Voci pentru Democrație și Justiție ” și Agenția Națională Antidrog (ANA) și a constat în întâlniri online dintre elevii claselor a 11 a A și G și reprezentanții partenerilor pe teme de drept urmărindu-se promovarea culturii juridice menite, încă de la o vârstă fragedă, să încurajeze cunoașterea cadrului legal și respectul față de autoritățile publice , pentru a mări gradul de responsabilizare și de adoptare a unei conduite corespunzătoare. Profesor coordonator: Căvescu Nadia
ÎMPARTE BUCURIE DE CRĂCIUN 13-20 decembrie 2021
Proiectul a presupus organizarea unei seri de teatru pentru copii proveniți din familii defavorizate și instituționalizate la Centrul de Consiliere Socio-Educativă ”ACCES” -Curtea de Argeș și oferirea de cadouri . Activitatea trupei de teatru a colegiului este coordonată de director Pătru Gabriela iar alegerea lor pentru evenimentul respectiv a fost o scenetă specifică Crăciunului . La sfârșitul serii fiecare copil a primit cadouri . Profesori coordonatori: Pătru Gabriela, Căvescu Nadia, Sima Robert, Anghel Ramona
SPIRIDUȘII MOȘULUI – decembrie 2021
Proiectul a urmărit oferirea de cadouri: dulciuri, jucării, rechizite, hainuțe pentru cei 130 de beneficiari ai Fundației Umanitare HAND-ROM – Curtea de Argeș din donațiile elevilor, profesorilor, părinților și comunității locale. De asemenea, tinerii voluntari din colegiu au oferit sprijin reprezentanților fundației în privința vânzării de produse handmade create pentru acestă activitate. Printre obiectivele proiectului amintim: formarea și dezvoltarea competențelor în domeniul educației pentru voluntariat în rândul elevilor și integrarea socială a persoanelor cu dizabilități. Responsabil proiect: consilier educativ Căvescu Nadia.și reprezentanții Consiliului Elevilor din colegiu.
SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR 22-26 noiembrie 2021
Proiectul a fost organizat și desfășurat împreună cu reprezentanții elevilor , Consiliul Elevilor, fiind activitate SNAC, iar beneficiarii au fost familiile defavorizate aflate în grija Asociației Umanitare ”Dumnezeu este iubire”(AUDI) – Curtea de Argeș. Concret au fost colectate de la elevii și profesorii colegiului donații de legume și fructe care au ajuns la beneficiari prin intermediul organizatorilor.S-a urmărit dezvoltarea spiritului de voluntariat în rândul tinerilor, dar și coeziunea grupurilor de elevi prin implicarea în activități extrașcolare Responsabil proiect: consilier educativ Căvescu Nadia
PROIECT LIDER EUROPEAN – noiembrie-decembrie 2021
Lider European este o competiție care își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor de liceu, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. La acest proiect național, colegiu a participat cu nu număr de cinci echipe ai căror elevi au fost din clasele a 9 a G, a 10 a B, a 11 a A și G, iar profesorii coordonatori au fost: Roșca Mădălina, Bănică Carmina, Dobra Carmen, Popescu Ileana, Bucurica Laura și Căvescu Nadia.
MY FUTURE CAREER
Proiectul a fost organizat și desfășurat în colaborare cu reprezentanții Consiliului Elevilor din colegiu și a urmărit să ofere liceenilor experiențe -model din viața unor specialiști, absolvenți ai colegiului, care să-i ajute în privința orientării profesionale adecvate talentelor , dorințelor, așteptărilor proprii. Au avut loc întâlniri fizice și online cu profesioniști în domeniul tehnic, medical, antreprenorial și al comunicării și s-au desfășurat pe perioada primului semestru al anului școlare 2021-2022.
SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE – 15-21 noiembrie 2021
Proiectul s-a desfasurat sub sigla „It s our world. Let”s take action! ” si a urmarit in primul rand, constientizarea risipei de resurse la nivel individual si colectiv, iar in al doilea rand, implicarea tinerilor in procesul protectiei mediului inconjurator prin propunerea de solutii inovative , realiste de recilcare a materiilor prime. Elevii implicati au fost din clasele a Va, a VI a a VII a , a 10 a F, a 10 a c, a 11 a G, iar profesorii coordonatori > Patru Gabriela, Cavescu Nadia, Jinga Emilia, Anghel Ramona